Romania, Tîrgu Mureș, Lămâiței 35/2 cbogatean@yahoo.com 0759071591 cbogatean

Pictură picturi originale lucrări semnate de pictorul Călin Bogătean icoane portrete natură statică peisaje restaurare reproduceri picturi

Icoane

Icoane pictură pe lemn și sticlă de vânzare şi la comandă

Icoane pictură pe lemn și sticlă de vânzare şi la comandă

Icoane pictură pe lemn și sticlă de vânzare şi la comandă

Iconografie lucrări de artă unicat

Capitol cu lucrări originale de pictură iconografică de artistul Călin Bogătean:.

Aici puteți găsi: icoane pictate pe lemn şi sticlă, lucrări monumentale, frescă, troiţe precum şi cursuri de icoane, restaurare icoane, lucrări de vânzare şi lucrări la comandă în tehnica tempera pe lemn şi sticlă.

Galerie icoane lucrări unicat de iconografie bizantină lucrări executate după izvoade ale icoanelor pictate de marii pictori călugări, preoți din muntele Athos.

Dacă doriţi să achiziţionaţi o lucrare de pictură iconografie originală semnată de iconarul Călin Bogătean, un urmaș al vechilor iconari, vizitaţi una din categoriile de mai jos ale secţiunii care vă interesează.

În cazul în care lucrarea care vă place nu mai este disponibilă spre vânzare solicitaţi una asemănătoare iar artistul vă va executa o icoană pe aceeaşi temă pe placul dumneavoastră.

Iconografie și artă iconografică, picturi originale realizate în tehnica tempera cu emulsie de ou pe suport de lemn și sticlă, pictură în frescă, iconostase, lucrări de artă pictură iconografică realizată și finisată în manieră personală. Călin Bogătean a organizat și organizează și în prezent tabere de pictură icoane pe lemn și sticlă pentru artiștii din județul mureș în cadrul Centrului pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică Mureș, coordonează, îndrumă și învață arta plastică iconografică autentică iar sub îndrumarea sa, participanții, iubitori ai icoanei pe lemn și sticlă au beneficiat de tehnica și experiența sa. Modele spirituale:Iconografia abordată în lucrările sale este icoana tradițională de factură bizantină, Călin Bogătean pictează fiecare icoană după modele ale icoanelor originale lucrate de marii pictori, preoti, călugări maeștrii ai artei religioase iconari din muntele Athos. Lucrările sale de pictură iconografică, sunt lucrări artistice monumentale unice, artistul căutând în special partea spirituală a icoanei bizantine. Icoana pe lemn pentru artist este fereastră către Dumnezeu și sfinții săi. Trăirea spirituală prin rugăciune este cheia ce deschide ușa și te apropie prin icoană de Dumnezeu. Artistul este o unealtă prin care icoana se descoperă iar arta icoanei devine o mărturie de jertfă și credință.

Icoane pe lemn

Icoane pe lemn

Icoane pe sticlă pictură naivă

Icoane pe sticlă pictură naivă

Comenzi icoane ortodoxe pictate pe lemn şi pe sticlă

Comenzi icoane ortodoxe pictate pe lemn şi pe sticlă

Icoane pe lemn Citește mai mult!

Icoane pe sticlă Citește mai mult!

Comenzi icoane Citește mai mult!

pictură monumentală

pictură monumentală

Frescă

Frescă pictură murală

 

Pomul vieți troițe

Pomul vieți troițe

Pictură monumentală Citește mai mult! Frescă Citește mai mult! Troițe Citește mai mult!

Restaurare icoane pe lemn

Restaurare icoane pe lemn

iconostas

iconostas

Cursuri icoane Cursuri de pictură
Restaurare icoane Citește mai mult! Iconostas Citește mai mult! Cursuri icoane Citește mai mult!

Călin Bogătean este absolvent al Universitatății de Artă și Design din Cluj Napoca, specialitatea pictură, În prezent este membru al Uniunii Artiștilor Profesioniști din România, lucrează la Centrul Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică și este profesor la Școala Populară de Artă din Tîrgu Mureș unde a propus spre înființare prima școală de iconografie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.