Icoane pictură pe lemn și sticlă

Călin Bogătean este absolvent al Universitatății de Artă și Design din Cluj Napoca, specialitatea pictură, În prezent este membru al Uniunii Artiștilor Profesioniști din România, lucrează la Centrul Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică și este profesor la Școala Populară de Artă din Tîrgu Mureș unde a propus spre înființare prima școală de iconografie.

Icoane pictate manual lucrări de artă Iconografică unicat

Lucrări originale de pictură iconografică pictate de artistul Călin Bogătean

Icoane pictură pe lemn și sticlă Familia Bogătean pictori de icoane icoane picturi naive pe sticlă icoane bizantine pe lemn Icoane ortodoxe catolice bizantine pictate

Aici puteți găsi:

  • Icoane pictate manual pe lemn în manieră bizantină
  • Picturi tradiționale naive pe dosul sticlei
  • lucrări monumentale, frescă, troiţe precum şi
  • cursuri de iconografie tradițională pictură icoane pe lemn / pictură pe sticlă
  • restaurare icoane
  • lucrări de vânzare şi lucrări la comandă

Galerie icoane lucrări unicat de iconografie bizantină lucrări executate după izvoade ale icoanelor pictate de marii pictori călugări, preoți din Athos.

Dacă doriţi să achiziţionaţi o lucrare de pictură iconografie originală semnată de iconarul Călin Bogătean, un urmaș al vechilor iconari,
vizitaţi una din categoriile de mai jos ale secţiunii care vă vânzare solicitaţi una asemănătoare iar artistul vă va executa o icoană pe aceeaşi temă pe placul dumneavoastră.

Iconografie și artă iconografică

Picturi originale realizate în tehnica tempera cu emulsie de ou pe suport de lemn și sticlă, pictură în frescă, iconostase, lucrări de artă pictură iconografică realizată și finisată în manieră personală.

Călin Bogătean a organizat și organizează și în prezent tabere de pictură ipe lemn și sticlă pentru artiștii din județul mureș în cadrul Centrului pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică Mureș,
 Coordonează, îndrumă și învață arta plastică iconografică autentică iar sub îndrumarea sa, participanții, iubitori ai icoanei pe lemn și sticlă au beneficiat de tehnica și experiența sa.

Modele spirituale:

Iconografia abordată în lucrările sale este icoana tradițională de factură bizantină, Călin Bogătean
pictează fiecare icoană după modele ale icoanelor originale lucrate de marii pictori, preoti, călugări maeștrii ai artei religioase iconari din muntele Athos.

Lucrările sale de pictură iconografică, sunt lucrări artistice monumentale unice, artistul căutând în special partea spirituală a icoanei bizantine. Icoana pe lemn pentru artist este fereastră către Dumnezeu și sfinții săi. Trăirea spirituală prin rugăciune este cheia ce deschide ușa și te apropie prin icoană de Dumnezeu. Artistul este o unealtă prin care icoana se descoperă iar arta icoanei devine o mărturie de jertfă și credință.

Capitole care te pot interesa