Portrete oameni în ulei picturi pe pânză

Portrete oameni în ulei pe pânză pictură portrete lucrări de artă picturi portrete
Portrete oameni în ulei

Portrete oameni în ulei picturi pe pânză după fotografie pictură realistă-hiperrealistă

Dacă doriţi realizarea unui portret pictat în ulei pe pânză, aici găsiţi soluţia prin care puteţi alege și informa corect în ceea ce potriveşte alegerea și comanda unei lucrări în funcţie de destinaţia acesteia fie ea dorești să faci un cadou sau pur şi simplu vrei un portret al tău sau a-l persoanei dragi.

Portrete oameni în ulei picturi pe pânză pictură după poză

Aici puteţi face comenzi de portrete, lucrări originale de artă figurativă unicat realizate după model sau după fotografie aceste picturi sunt executate în manieră realistă-hiperrealistă în tehnica ulei pe pânză la comandă.

Obţiuni pentru comenzi portrete în ulei pe pânză în manieră realistă

V-ati hotărât să comandaţi un portret pentru dumneavoastră sau pentru cineva drag, ţineţi cont în primul rând de dimensiunea reală a feţei umane. Faţa este dimensionată în lungime de la baza bărbiei până în creştet aproximativ 29 cm. Redarea fizionomică obtimă a acesteia este cea la scara 1 la 1 (adică dimensiunea fizionomică reală).

Portret pictură în ulei pe pânză la comandă
Portret pictură în ulei pe pânză la comandă

Ţineţi cont când alegeţi să comandaţi un portret de numărul de personaje pe care le doriți în tablou precum şi locul unde acesta va fi expus. Faţa umană intră în proporţia corpului uman de şase ori şi jumătate.

Dacă vă doriţi un portret care să sublinieze o anumită activitate sau un cadru anume atunci este important tot ceea ce este în jurul fizionomiei, în cazul în care doriţi să vă axaţi doar pe o anumită stare sau doriţi ca detaliile faciale să fie bine definite alegeţi o mărime potrivită cum ar fi detaliu fizionomic care va pune în valoare doar trăsăturile persoanei.

Dacă aveti mai multe persoane, personaje în tablou orientați-vă asupra unei mărimi mai mari. Urmăriţi cu atenţie fiecare categorie de reprezentare portrete care vă va explica detaliat tot ceea ce trebuie să ştiţi în alegerea corectă a reprezentării portretului dumneavoastră.

Dacă după parcurgerea categoriilor de mai jos nu aveţi o imagine de ansamblu cereţi detalii şi lămuriri artistului.

Acesta cu cea mai mare plăcere vă va da cele mai bune sugestii care să vi se potrivească, descrieţi pe scurt printr-un e-mail în care ataşaţi imaginea/imaginile persoanei care trebuie pictată/pictate la o calitate cât mai bună precum şi dimensiunea dorită.

În urma acestuia veţi primi un deviz care va conţine date legate de posibilităţile de execuţie, detalii suplimentare legate de costurile şi termenul de realizare al portretului precum şi variante ale imaginii procesate digital şi imaginea finală a lucrării de pictură.

În concluzie înainte de a fi pictată lucrarea, veţi putea vedea conceptul artistic şi cum va arăta în final lucrarea dumneavoastră .

Cum poate fi realizat un portret?

Portretul poate fi realizat în mai multe feluri: 1. detaliu fizionomic, 2. bust, 3. bust cu mâini, 4. figură trei sferturi, 5. reprezentarea în picioare, 6. compoziţie cu una sau mai multe personaje. Analizaţi cu atenţie fiecare capitol de mai jos pentru a vă face o imagine finală despre lucrarea dorită.

Reprezentare picturală după o fotografie în ulei pe pânză

Reprezentare picturală după o fotografie în ulei pe pânză
Reprezentare picturală după o fotografie în ulei pe pânză
Reprezentare picturală după o fotografie PICTURĂ în ulei pe pânză
Reprezentare picturală după o fotografie PICTURĂ în ulei pe pânză

Model 1. Fotografie digitală Model 2. Reprezentare picturala în ulei pe pânză

Reprezentare fizionomică de detaliu, este o redare fizionomică ce permite sublinierea picturală a detaliilor fizionomice, redarea stărilor personale ale subiectului şi în special a hărţii faciale care este ca şi o carte de vizită pentru fiecare individ.

Modalități de reprezentare și execuție a portretului

1. Portret detaliu fizionomic

Portret detaliu fizionomic
Portret detaliu fizionomic

Care este mărimea ideală?

Alegerea dimensiunii ideale pentru reprezentarea de detaliu fizionomic este ales în functie de spaţiul de expunere.

Dimensiunile potrivite pentru acest tip de redare picturală ar putea fi: 30 x 30 cm., 40 x 40 cm., 50 x 50 cm. acestea pot fi expuse în orice spaţiu şi pot fi grupate chiar mai multe lucrări atât pe orizontală cât şi pe verticală, dimensiunile 60 x 60 cm., 70 x 70 cm., 80 x 80 cm., 100 x 100 cm, 150 x 150 cm. au nevoie de un spaţiu de expunere mai generos.

Abordarea de detaliu fizionomic este una modernă pe un şasiu mai lat cu pânză care este pictat şi pe cant de aceea nu necesită în mod special ramă, aceasta se expune direct pe perete.

Timpul de execuţie pentru reprezentare fizionomica de detaliu este trei-opt săptămâni.

Dacă clientul doreste ca acest tip de portret să conţină două personaje preţul final se dublează.

2. Reprezentare fizionomică bust

Portret bust pictură pe pânză
Portret bust pictură pe pânză

Portretul bust, este cea mai cunoscută şi mai frecventă redare a portretului din toate timpurile.

Variantele de reprezentare fizionomică bust pot fi: portret din profil sau din faţă.
Pictura bust este un studiu detaliat, pictat pe un fundal simplu tratat pictural, ce ajută la sublinierea luminii, a umbrei şi a volumelor care ajută la întregirea portretului.
Reprezentarea bust permite spaţiu suficient pentru detaliu facial precum şi a decorului.

Portretul bust este cel mai frecvent cadou pentru diferite evenimente.

Dimensiunile de redare ale acestui tip de reprezentare al portretului poate fi : 50 x 40 cm., 60 x 50 cm., 70 x 60 cm., 70 x 80 cm., 80 x 90 cm., 80 x 100 cm., 70 x 100 cm.

Oricare din aceste mărimi este potrivită realizării unui obiect de artă, alegerea mărimii fiind conform destinaţiei de expunere.

Timpul de execuţie pentru reprezentare fizionomică bust este patru-opt săptămâni.

Dacă clientul dorește ca acest tip de portret să conţină două personaje preţul se dublează.

3. Reprezentare bust cu mâini

Reprezentarea portretului bust cu mâini este o reprezentare a corpului uman în poziţia şezut într-un scaun, fotoliu, jilt sau tron. Personajul stă în poziţia şezut şi ţine mâinile pe genunchi sau pe braţele fotoliului.
Decorurile din spatele personajului sunt sim

Portret bust cu mâini pictură pe pânză
Portret bust cu mâini

ple acestea pot fi contraste, jocuri de culoare sau uşoare draperii care să creeze contrastul şi atmosfera dorită.
Abordarea aceasta a fost folosită de vechii maeştri în redarea regilor, ducilor, precum şi a alor personalităţi, a sugerării meseriilor şi ocupaţiilor persoanelor pictate. Dimensiunile de redare ale acestui tip de reprezentare al portretului poate fi: 60 x 50 cm., 70 x 60 cm., 70 x 80 cm., 80 x 90 cm., 80 x 100 cm., 70 x 100 cm.

În cazul în care compoziţia dorită are decoruri speciale: obiecte, tablouri, animale sau alte decoruri dorite şi cerute de client acestea se crează virtual de artist şi integrate în compoziţie.
Acestă operaţiune suplimentară are un preţ special şi este calculat în funcţie de dificultatea acestuia. Costul poate varia de la 15% minim pentru un decor mai simplu pană la 30 % dacă decorul este complex. Acestea reprezintă timp şi muncă în plus şi reprezintă cost suplimentar / manoperă la lucrare.
Dacă clientul doreşte ca acest tip de portret să conţină două personaje preţul se dublează.

Timp de execuţie pentru reprezentarea bust cu mâini a portretului este de cinci-zece săptămâni.

4. Pictura portret trei sferturi

Portret trei sferturi pictură pe pânză
Portret trei sferturi pictură pe pânză

Portretul reprezentat trei sferturi este varianta optimă pentru oamenii de afaceri, imaginea buzines sau mai bine spus prin această reprezentare se poate sublinia obiectul activităţii, profesia sau pasiunea celui din portret.

Mărimea ideală pentru pictura portretului trei sferturi poate fi: 50 x 60 cm., 60 x 70 cm, 80 x 70 cm., 80 x 100 cm. 100 x 150 cm. în funcţie de destinatia expunerii acestuia.
Detalii tehnice: În acest caz fata este 1/4,5 din înălţimea propriu zisă a tabloului.

Deci: la dimensiunea tabloului de 50 cm. faţa va fi de 10 cm, la 60 cm. faţa va avea 12 cm., la 70 cm. va avea 14 cm., la 80 cm. faţa va fi de 16 cm., la 100 cm. faţa va avea dimensiunea de 20 cm. La un tablou cu latura de 150 cm. lungimea feţei va fi de 30 cm.
În cazul în care compoziţia dorită are decoruri speciale: obiecte, tablouri, animale sau alte decoruri dorite şi cerute de client acestea se crează virtual de artist şi integrate în compoziţie.

Acestă operaţiune suplimentară are un preţ special şi este calculat în funcţie de dificultatea acestuia. Costul poate varia de la 15% minim pentru un decor mai simplu pană la 30 % dacă decorul este complex. Acestea reprezintă timp şi muncă în plus şi reprezintă cost suplimentar / manoperă la lucrare.
Dacă clientul doreşte ca acest tip de portret să conţină două personaje preţul se dublează.

Timpul de execuţie pentru redarea unui tablou trei sferturi este de șase-zece săptămâni.

5. Pictura portret în picioare

Portret în picioare pictură pe pânză
Portret în picioare pictură pe pânză

Reprezentarea portretului în picioare permite redarea în întregime( din cap până în picioare) a unui personaj fie el: copil, bărbat sau femeie, dă posibilitatea evidenţierii persoanei, a personalităţii şi în special a domeniului de activitate care trebuie redată sau a unor decoruri interioare preferate.

Această reprezentare este una specială de aceea în redarea unui portret în picioare este indicat să alegeţi o măsură mare deoarece proporţia capului este de 1 la 7 din lungimea corpului la adulţi, deci în calculul dumneavoastră la alegerea mărimii trebuie ştiut că dimensiunea capului intră odată în şapte părţi din lungimea corpului.

Deci: la o dimensiune de: 30 x 50 cm. dimensiunea capului va fi de 7 cm., la 40 x 60 cm. dimensiunea capului va fi de 8 cm., 50 x 70 cm. dimensiunea capului va fi de 10 cm., 60 x 80 cm. dimensiunea capului va fi de 11 cm., 70 x 100 cm.

La dimensiunea : 100 x 150 cm.- dimensiunea capului va fi de 21 cm. aceasta dimensiune este aproape de cea reala scara 1 la 1. cu ( imaginea din realitate).

Timp de execuţie pentru aceasta reprezentare este de 7 -14 săptămâni.

Execepții de caz pentru compoziții cu mai multe personaje

În cazul în care tabloul dorit necesită decoruri speciale: obiecte, tablouri, animale etc. pe care vreţi să le introduceţi în plus la o lucrare, pentru a evidenţia o idee, o anumită stare, sau o pasiune a dumneavoastră acestea sunt create digital de artist şi trimise spre aprobare clientului spre esemplu imaginii de mai jos unde lucrării i s-au adaugat elemente suplimentare:

  • decoruri,
  • animale
compoziție portret cu mai multe personaje
Compoziție portret cu mai multe personaje

Lucrarea alăturată are un decor nu foarte pretenţios, însă în imaginea dorită de client acesta a dorit introducerea unor elemente şi anume:

imaginea 1. tabloul cu pasari vanate si pusca pentru a întări cadrul vânătoresc şi pasiunea pentru vânătoare sa introdus

imaginea 2. câinele de vânătoare.

Acest serviciu suplimentar are un preţ special şi este calculat în funcţie de dificultatea acestuia.

Costul poate varia de la 15% minim din preţul de listă pentru un decor mai puţin dificil până la 30 % dacă decorul este foarte complex. Acestea reprezintă timp şi muncă în plus şi reprezintă cost suplimentar / manoperă.

Proiectul digital este gratuit.

Timpul de execuţie pentru redarea scenică a decorurilor mai sus menționate necesită timp de lucru de trei-patru săptămâni în plus.

Doriţi o lucrare în care sunt integrate mai multe personaje? Compoziţia este soluţia perfectă pentru un tablou cu mai multe portrete.

Compoziție portrete cu multe personaje
Compoziție portrete cu multe personaje

Doriți o compoziție speciala? O creaţie personală cu elemente din viaţa dumneavoastră personală? Doriţi să redaţi o meserie, o pasiune sau anumite persoane importante din viaţa dumneavoastră într-o pictură?

Trimiteţi fotografiile în format digital şi solicitaţi detalii artistului.

– Doriţi să folosiţi doar fizionomia dumneavoastră într-o operă de artă cunoscută, sau doriţi integrarea fizionomiilor membrilor de familie şi crearea unui tablou compoziţional pe baza unui tablou celebru? Nimic mai simplu. Atât dumneavoastră cât şi membri familiei se pot transpune în personaje, perioade, epoci diferite doar pe baza fotografiei.

Compoziţiile pot dura ca şi timp de execuţie de la 12 la 24 săptămâni poate chiar mai mult pentru anumite lucrări. Comenzile sunt limitate şi dificile, înscrierile se fac din timp printr-un e-mail trimis artistului.

Arta-este un mijloc de comunicare şi de exprimare unde artistul pe baza schițelor, a fotografiei sau fotografiilor a mai multor persoane, animale, obiecte sunt analizate şi conform dorinţei fiecărui client aceaste fotografii sunt folosite pentru a crea un mesaj, un semn plastic, purtător de semnificaţie din care se crează o operă de artă.

Artistul îmbină arta spirituală cu cea materială folosindu-se de elementele plastice dând sens imaginii şi astfel creând universuri virtuale cu profunde semnificaţii launtrice.

Măsura ideală sugerată pentru o compoziţie poate fi: 60 x 90 cm., 70 x 100 cm., 100 x 80 cm., 100 x 150 cm., 80 x 120 cm., 70 x 120 cm., 120 x 150 cm. , 150 x 200 cm .

Conform destinaţiei de expunere a acesteia şi a modului în care este dispusă compoziţia dacă aceasta este pe verticală şi aveţi mai putine personaje alegeţi dimensiunea îngusta în caz că aveţi mai multe prersonaje în tablou alegeţi o mărime orizontală şi ceva mai mare.

Portrete oameni în ulei compoziţii cu mai multe personaje

Portrete compoziții tablouri dupa poză
Portrete compoziții tablouri dupa poză

Compoziţia unui tablou presupune creaţie, artistul va crea un tablou special pe baza descrierilor si a fotografiilor trimise. Proiectul va fi elaborat în format digital după care va fi trimis spre modificare şi aprobare.

Prețurile costurile unei lucrări compoziţionale se raportează la numărul de personaje, tipul acestora, animale şi obiectele ce vor fi integrate în lucrare. Stabilirea preţului se face în funcţie de ceea ce doriţi să aveţi redat în tablou. Preţul este pe dimensiuni destinat redării portretului consultati tabelul cu preţuri.

Exemplu: Dacă doriţi să realizati un tablou compoziţional în care aveţi una sau mai multe personaje mergeţi la tabelul aferent acestui segment şi consultaţi preţul pentru personaje – preţul este afişat pentru 1 personaj/dimensiune aceasta este orientativă și poate varia plus minus la cea afișată.

Acest tabel este valabil pentru compoziţiile executate pe baza fotografiilor dumneavoastră dar şi pentru lucrările celebre în care doar fizionomia dumneavoastră este folosită pentru a întregi compoziţia.

Dacă aveţi mai multe personaje de pictat înmulţiţi preţul portretului cu numărul de personaje aferent rubricii (ex.detaliu facial, bust, bust cu mâini, personaj întreg, animale. Personajele din tablou pot fi: copil, (fetiță, băiat) sau adult (bărbat, femeie) animal de companie etc.

Procedaţi la fel şi cu animalele sau cu obiectele, dacă aveţi obiecte complicate pe care le doriţi introduse acestea pot avea preţul unui animal datorită volumului mare de lucru la acesta.
În cazul unor compoziţii cu mai multe personaje veţi putea beneficia de anumite discounturi la preţul final.

Calculează-ți singur costul unei lucrări dorite de tine pe baza exemplelor de mai jos.

Alege o dimensiune potrivită pe care o doreşti, în compoziţia ta.

Exemplu de calcul compoziţie pictură în ulei pe pânză

Spălarea picioarelor reproducere pictură în ulei pe pânză
Spălarea picioarelor reproducere pictură în ulei pe pânză

Detalii tehnice:

  • Exemplu 1 – Spălarea picioarelor lui Iisus

Analiză de caz
Întrebare: – Câte portrete sunt în tabloul compozițional din exemplul 1 ?

Răspuns: – Avem trei personaje pictate total adică de la creștet până la picioare, avem 7 portrete bust, trei detalii fizionomice și un câine reprezentat pe jumătate

Cum pot ști cât ar costa o astfel de lucrare sau alta în care doresc să se picteze mai multe persoane?

– Consultă prețul din graficul destinat prețurilor unde fiecare dimensiune de portret: in picioare, bust, detaliu fizionomic și de animale sunt descrise amănunțit..

Exemplu de calcul compoziţie pictură în ulei pe pânză

Reproducere după RubensCompoziţii tablouri de arta, pictura in ulei pe panza

Exemplu 2 – Iata Omul

Analiză de caz
Întrebare: – Câte portrete sunt în tabloul compozițional din exemplul 2?

Răspuns: – Avem două personaje pictate trei sferturi adică de la creștet până în zona cocsală, avem 1 bust cu cască, draperie ca și decor.

– consultă prețul din care afli detaliile de cost: Portret trei sferturi, bust.

La fel poți anticipa costul unui tablou compus din fotografiile tale cu personaje umane pe mărimi, cu animale, cu decoruri.

Dacă ai nelămuriri solicită artistului mai multe detalii.

Comandă un proiect compozițional cu portrete și cere o ofertă finală !

Prețuri portrete oameni în ulei  Citește mai mult!.

Lucrări de pictură Călin Bogătean detalii Citește mai mult! click…

Portrete oameni în ulei pe pânză, Portrete oameni în ulei pe carton, Portrete oameni în ulei pe lemn, Portrete oameni în ulei picturi, Portrete oameni în ulei pictură la comandă