Romania, Tîrgu Mureș, Lămâiței 35/2 cbogatean@yahoo.com 0759071591 cbogatean

Pictură picturi originale lucrări semnate de pictorul Călin Bogătean icoane portrete natură statică peisaje restaurare reproduceri picturi

SUPRAREALISM

Suprarealism pictură suprarealistă pe pânză

Suprarealism pictură suprarealistă pe pânză tablouri suprarealiste

Suprarealism pictură suprarealistă pe pânză tablouri suprarealiste

Suprarealism pictură suprarealistă în ulei pe pânză artă scenică

Suprarealismul este curentul artistic pe care artistul Călin Bogătean îl urmează, iar linia conceptuală este una aparținând picturii metafizice, a artei scenice în care artistul, un foarte bun desenator și observator rafinat al lucrurilor care îl înconjoară, o joacă a vizualului cu cel al senzorialul, cu lumea viselor ceea ce îi dă posibilitatea artistului să dea frâu liber imaginației sale exuberante precum și a stărilor surprinse și trăite doar prin icoană  unită cu o virtuozitate tehnică a desenului și culorii încercând a păși pe urmele vechilor maeștri.

Suprarealism pictură suprarealistă– Hiperrealistă pictură conceptuală

     Inspirat de metoda suprarealistă pictura este o scriere automată, Călin Bogătean își dezvoltă propria sa metodă plastico-vizuală ce constă în scoaterea din subconștient a tablourilor cu ajutorul unui proces mental de ascultare a sinelui unde sacrul ocupă un loc deosebit de important.

         Din această metodă artistul a recreat prin imagini punți de legătură și comuniune între ancestral și teluric. Tehnica adoptată este aceea a picturii din Renaștere, din care preia exactitatea desenului și cromatismul, precum și echilibrul în lucrările sale.

Suprarealism pictură suprarealistă

Abordarea tehnicii din renaștere, folosirea procedeelor cromatice prin suprapuneri succesive puse în valoare prin teme sociale, fanteziste de natură onirică. Artistul exploatează mereu latura atistico-scenică, acesta fiind mai tot timpul maestrul de ceremonii care organizează şi decide locul, rolul și comportamentul fiecăruia în parte pentru crearea unei atmosfere incandescente a revelaţiei, pentru a delimita ceea ce este bun de ceea ce este rău, situându-se mereu între două lumi ce extrapolează de la agonie la extaz și invers.

Pictură suprarealistă – Galerie lucrări

Suprarealism imagini detaliate cu lucrări Citește mai mult

 

Afișez toate cele 3 rezultate